HTML

2010.06.17. 16:23 postindex

Megérkezett Christina Aguilera új lemeze

Címkék: christina aguilera

 

Hosszú várakozás után végre megérkezett Christina Aguilera új lemeze, amely a Bionic címet viseli. Az album fantasztikusan sikerült, az énekesnő pedig ismét bizonyította, hogy a legjobbak között a helye.

Ám mielőtt belevágnánk a közepébe, tegyünk egy rövidke múltidézést. Christina Aguilera 11 éve tűnt fel a popzene világában, akkor még kissé esetlen, épphogy felnőtt előadóként, kiforratlan stílussal, a menedzserek túlzottan üzletszagú vállalkozásaként csupán. Hogy mennyire zseniális hangja van az ifjú leányzónak, az már abban az időben is egyértelműen látszott, de jelen sorok írója - mivel a popzene nem túlzottan áll közel hozzá - Christinát is a fiók mélyére suvasztotta, közvetlen a ripacs Britney Spears és a többi műanyag, ötlettelen popprodukció mellé.

Aztán eltelt néhány év, és Christina egy merőben más, vadabb és piszkosabb stílussal jelentkezett. Ez volt a Stripped című lemeze 2002-ből, amellyel az egész világnak megmutatta, hogy jóval többet tud ő annál, minthogy egy Britney-féle skatulyába gyömöszöljék. Később ezt a szellemiséget vitte tovább, és a 2006-os Back to basics című lemezével az 50-es évek hangzásvilágát idézve karrierjének legerősebb, legösszeszedettebb anyagát nyújtotta át a nagyérdeműnek. A kérdés viszont évek óta a levegőben csüngött: Christina Aguilera vajon képes lesz-e megugrani a Back to basics által igen magasra tett lécet?

Nos, a rajongók megnyugodhatnak. A válasz egyértelmű igen. A napokban megjelent, vadonatúj stúdiólemeze, a Bionic minden szempontból hozza, amit vártunk tőle, sőt még többet is. Azt már egy jó ideje lehetett tudni, hogy Christina a Bionic-on leginkább a mostanság oly divatos elektronikus hangzásvilág irányába kacsint majd. Ennek megvalósításában olyan neves producerekkel és közreműködőkkel dolgozott együtt, mint Sia, Tricky Stewart, Polow Da Don, Le Tigre, Hill & Switch és Ladytron.

„Ennyi tehetséges és általam elismert művésszel és producerrel dolgozni ezen az albumon valóban fantasztikus élmény volt. A művészek, akiket a lemez elkészítéséhez választottam, rengeteg egyedi hangzást vittek a Bionic-ba. Az volt a szándékom, hogy belépjek az ő világukba, és ezáltal vegyítsük azt az én saját víziómmal és hangzásvilágommal. Az eredmény varázslatos lett" - mesélte a közös munkáról az énekesnő.

Egyetérthetünk vele, az eredmény valóban varázslatos lett. Az új dalok piszkosul húznak, magukkal ragadnak, és nem eresztenek. Igaz, hogy mainstream zene, popzene, könnyen fogyasztható zene, de engem mégis megfogott! Mert ezt az albumot bizony vérprofin rakták össze. Az arányokat remek érzékkel találták el, így a Bionic újszerű, elektronikus hangzásvilágát abszolút működőképesen ötvözték, illetve egészítették ki a hallgatók számára ismerősebb és megszokottabb stílusú dalokkal. Ezért mindenki találhat a lemezen kedvére való nótákat, hol futurisztikus és vad, hol lírai és lágy, hol hip-hopos és táncra ösztönző dallamok csendülnek fel. Az énekesnő pedig ezúttal is fantasztikusan játszik a hangjával e színes, szélesre feszített, zenei skálát bebarangolva.

Érdemes még megemlítenünk, hogy a lemeznek van egy leheletnyi magyar vonatkozása is. A Bionic egyik felvétele, a Woohoo Kovács Kati Add már, Uram, az esőt! című dalából tartalmaz részleteket, s ezt annak rendje és módja szerint a CD-hez tartozó füzetben is feltüntették a szerzők.

Szóval nem elfelejteni, kedves zenebarátok: a Bionic megérkezett, Christina Aguilera visszatért, és jobb, mint valaha!

Irány a lemezbolt!

 forrás:bombahir.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://postindex.blog.hu/api/trackback/id/tr422089320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása